Jenaspel

Speel je mee?

Een aanbod in de speelzaal, rondom beroepen.

 

Ik bedenk graag themagericht spel in de speelzaal. Met de materialen die ik ter beschikking heb. Dit keer zijn het verhuisdozen, fietsbanden, touwen en tassen.

  1. Ik leg platte dozen neer, een paar lange matten en een stuur. Tevens kunnen de kinderen het materiaal van de bobbelbaan gebruiken. Dat zijn grote vormen van foam, die speciaal gemaakt zijn voor gebruik in de speelzaal.
    Ze bedenken prachtige dingen. Zo komt er een verhuiswagen en ook een chauffeur voorbij. Zo ook verschillende verhuizers. Er wordt gevouwen, gesjouwd, gestapeld, gereden, gebeld en ze vergeten om de lading bij de klant te bezorgen!
  2. Er zijn fietsbanden aan een vierkant klimrek opgehangen. Het rek stelt een flat voor en de ramen mogen gewassen worden. Zonder emmer, zonder water bedenken ze allerlei manieren om wel bij de ramen te kunnen komen. Ze knopen hiervoor ook allerlei banden aan elkaar. 
  3. Er zijn ook touwen aan een schuin  klimrek gehangen. Er kunnen tassen aan vastgemaakt worden. Er staat een kist met constructiemateriaal klaar,  om in de tas te doen. Hoe voelt dat als je een tas met inhoud omhoog wilt trekken? Zo wordt verbeeld hoe de verhuizers iets omhoog brengen, als ze niet via een trap naar de bovenste verdieping kunnen. 

Al met al uitdagend genoeg en vier weken lang op de donderdagochtend zie je prachtig spel voorbij komen. Wat zijn de kinderen vindingrijk met dit huis, – tuin- en keukenspul.

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.