Jenaspel

Speel je mee?

Gestart met een cursus

een werkbespreking

In het schooljaar 2019-2020 zijn we gestart met een cursus bij  Tessel van der Linde, met de titel: ‘Kleuters in de 21e eeuw´ .  

We krijgen vanaf de eerste bijeenkomst veel nieuwe impulsen en zetten ze om in de praktijk.

Onze huishoek heeft een andere naam gekregen. Hij heet nu het .bovenhuis, logisch als je een entresol hebt, waarop gespeeld kan worden. Er is nu een deur, een loopmat en een kapstok. Een deurbel en zelfs een deurkruk. Deze spelattributen zijn of van thuis meegenomen, of zelf gemaakt in de werkplaats, een tafel vlak bij een kast, vol met knutselmaterialen.

In de tijd van de kinderboekenweek kwam er een huisbibliotheek van de Familie Boekboven met een echte balie, leeshoekjes en zelfs eigen biebpassen.

In de tijd van Sinterklaas besloten een aantal kinderen, bij het herinrichten van het bovenhuis voor de Sint, dat hij toch zeker een chilplek nodig had. Hij kreeg zijn eigen bank, voorzien van een warme plaid en wat kussens. En een tv met afstandsbediening, die door twee kinderen gemaakt is.

Nu is dit alles echt een klein onderdeel van wat we nog meer leren bij Tesssel. Wil je er ook iets over weten? Klik op de link.

http://tesselvanderlinde.nl/kleuters-in-de-21e-eeuw/

Reacties zijn gesloten.