Jenaspel

Speel je mee?

Opgeruimd staat netjes!

 

 

De schilders gingen aan de gang in de voorjaarsvakantie. Ze kwamen o.a.de deuren, de kozijnen en ook de muren een andere kleur geven.Dit betekende dat in elke schoolwoonkamer en zo ook in de gemeenschappelijke ruimtes de boel aan de kant mocht. Met veel hulp van de kinderen, ouders en collega’s maakten we dit samen voor de vakantie in orde.

Nadat het schilderen klaar was, het is trouwens echt prachtig geworden, kom je als groepsleider voor nieuwe keuzes te staan en kijk je ook kritisch rond. Wil ik dat daar wel weer terug? Spelen de kinderen hier eigenlijk nog wel mee? 

We kregen één dag de tijd om alles weer opnieuw in te richten en zo ook je materialen uit te zoeken met daarbij de wens van de directeur om ook eens iets weg te gaan doen. De school was van alle kanten aan het dichtslibben. Hij had gelijk en we deden  flink ons best. We hebben zo op een dag samen heel wat naar de stort gebracht en wat gaf dat een tevreden gevoel. 

De kinderen kwamen terug van vakantie en binnen de kortste keren hadden ze weer de materialen gevonden waar ze zo graag mee spelen,want ja, niet alles is natuurlijk in de container beland waar we zo graag samen mee spelen 😉 

Dit alles gaf mij hierna direct het idee om o.a. de begrippen sjouwen, tillen, duwen, trekken en schuiven in de speelzaal uit te werken in het muziek- beweegatelier met de kinderen.

 

 

Reacties zijn gesloten.