Jenaspel

Speel je mee?

Het carnaval der dieren.

 kijk naar de trailer!

Bij de voorbereiding van ons laatste thema dit jaar, het theater, ben ik in aanraking gekomen met een gratis app van het Koninklijk Concertgebouworkest. 

Met deze app leren kinderen van groep 1 en 2 veel over muziek en dieren. De allerleukste dieren van Fiep Westendorp zijn van stal gehaald, ze lopen en dansen vrolijk tussen de musici door in de video opnamen van het orkest. De 14 meegeleverde leskaarten bieden leuke suggesties voor muzikale activiteiten in de klas.

Ondertussen zijn de 2e jaars , die na de zomervakantie naar de middenbouw gaan, druk bezig met het samenstellen van een echte voorstelling n.a.v. de inhoud van de app. De kinderen hebben allen gemeld, welke dieren zij graag willen spelen en oefenen ze met grote betrokkenheid. Mooi om te melden is, als je de dieren van axenroos kent, ze wel heel toepasselijke dieren, bij hun persoonlijkheid hebben uitgekozen. Ze werken ook graag aan de maskers, kleding en de decors en luisteren, tijdens de werkzaamheden, rustig  naar de prachtige muziek. 

Ben je ook nieuwsgierig naar deze gratis app ? Klik op de link: aanvragen

Reacties zijn gesloten.